logo
 

 

Firma Ubojnia Drobiu Wojszki powstała w 1995 r z inicjatywy kilku producentów drobiu z okolic miejscowości Mońki w województwie podlaskim. Od początku zakład nastawiony był nie na produkcję masową, lecz na produkty wysokiej jakości. Pomysł chwycił i zakład szybko zyskał stałych wiernych klientów z którymi współpracuje do dnia dzisiejszego. Zakład zajmuję się ubojem kurczaka brojlera oraz rozbiorem mięsa drobiowego. Firma znana jest na rynku jako oferująca towar najwyższej jakości spełniający najwyższe wymagania klienta.

Jest to zasługą metody zero zapasów. Produkcja jest dostosowana do zamówień. Zakład nigdy nie produkuje na zapas co gwarantuje najwyższa jakość i świeżość produktów. Ponadto zakład w zakresie zaopatrzenia w surowiec korzysta tylko i wyłącznie ze współpracy z fermami właścicieli co pozwala utrzymać kontrole nad pozyskiwanym surowcem na najwyższym poziomie.

Początek lat 2000-2004 to zmiany w zakładzie. Zmniejszyła się liczba udziałowców, zakład został przekształcony w spółkę jawna, oraz w 2004 r zakończono rozbudowę zakładu, modernizację środków transportu oraz wdrożono system zapewniający bezpieczeństwo żywności HACCP. Od tego czasu zakład stał się poważnym partnerem dla najbardziej wymagających odbiorców drobiu na rynku.

obr1
logo
obr3
 
logo